Mailtjes komen, mailtjes gaan ... niet

Maandag 18 december, een grijs-grouwe dag die gehuld in een dikke mistlaag mensen begroette op weg naar hun werk. Maar niet alleen de dag had verrassingen in petto, ook de SMTP-servers van Belgacom konden de vrieskou en de mistige ochtend niet aan.
In het begin kreeg je nog een melding dat de server niet bereikbaar was, maar al je mail die klaar stond om verstuurd te worden, had ondertussen het ouderlijke pc'tje verlaten. Maar tegen de middag (logisch, lunchtijd) was het een echte catastrophe geworden.
Volgens de overenthousiaste medewerker van het Belgacom Storingen Center, bleek het hier te gaan om problemen die dateren van de eerste BC-SMTP-Hick-up d.d. 1 december 2006. En het zou maar een uurtje of zo nog duren, volgens onze goedgeluimde Call-Center Agent, of moet ik zeggen BOFH.
Ha, 4 uur en 28 minuten later is er nog steeds geen enkele mail die kan afgeleverd worden aan relay.belgacom.be ! Trouwens, als je beseft dat iets na 3 weken nog steeds niet functioneerd, hoe wil je dan aan je klanten verkopen dat het binnen een uurtje opgelost is ?!?
Nee, SMTP is niet Belgacom's beste kennisniveau. Vreemd, want hun reclames mailen toch heel wat af ! Ach ja, sorry... de marketingbureaus zitten tegenwoordig allemaal bij Telenet. Gelukkig zitten daar nog wel mensen die vloeiend sendmail configs kunnen aanpassen zonder dat de klant er de dupe van is (en nee, geen flamewar tussen BC en TN, gewoon vaststellen).

Ach, gelukkig heb ik mijn morse for dummies maar terug uit de kast gehaald, je weet maar nooit.

Comments

Popular Posts