De strijd woedt verder tussen Microsoft en Linux

Vorige maand werd het bericht bekend gemaakt dat Novell een samenwerking aangaat met Microsoft om zo een betere compatibiliteit tussen Linux en Windows te kunnen garanderen en om virtualisatie van beide besturingssystemen te kunnen ondersteunen.
Nu komt Microsoft's topman Steve Ballmer met een nieuwtje: Linux schendt de patentrechten van Microsoft en gaat een hekse starten om dit verlies te compenseren. De klanten van Novell en gebruikers van SuSE en OpenSuSE linux zouden door de hier eerdervernoemde samenwerking ervan gespaard blijven.

Door dit alles moet je wel de vraag stellen of hiermee de open-bron gemeenschap nog een kans maakt, want voor alles wat bedacht wordt zal hier of daar wel eens iemand met een patent komen aanzwaaien die je door een kostelijke rechtzaak miljoenen uit je zak kan kloppen.

Misschien moeten we ook bedenken dat we straks spreken over Microsoft Windows en Novell Linux en is het einde in zicht voor de vele linux distributies zoals Red Hat, Fedora, Ubuntu, SlackWare, Debian, Mandrake, ...

Comments

Popular Posts