Wet van Murphy

Ja beste mensen, de "Wet van Murphy" slaat weer toe. Alles wat fout kan gaan, gaat ook effectief de mist in en het ongeluk komt nooit alleen.

Als systeembeheerder ben ik verantwoordelijk voor diverse centra's aan de rand van Brussel. Gisteren kreeg ik melding dat in ons meest westelijke centrum (Overijse) er een panne was met de internetverbinding. Dus, wagen in en hop naar Overijse. Daar toegekomen krijg ik melding dat een werkstation in Wemmel gecrasht is. Dus, na een langdurig overleg met de Telco provider krijg ik hen zover om een technieker naar het centrum te krijgen. Dus job klaar, hop naar Wemmel.

In Wemmel staar ik naar een Blue-screen-of-Death, iets wat Microsoft ook eens voorhad tijdens de voorstelling van Windows 98, maar goed... veel tekst maar weinig betekenisvolle inhoud. Verdere analyse is noodzakelijk, maar dat gaat niet daar ik weer verneem dat in Sint-Genesius-Rode ook een werkstation gecrasht is. Dus vroem de file in en stapvoets richting SGR.

In SGR blijkt het werkstation een gekend probleem te hebben, dus contact opgenomen met de leverancier en gevraagd om ASAP het systeem te komen herstellen (refererend naar voorgaande gevallen).

De dag is nog niet ten einde of ik verneem dat in Linkebeek de stroom wordt onderbroken en dat er de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden. Dus hobbel-de-bobbel naar Linkebeek. Gelukkig is daar vlakbij een Quick (op z'n Frans wel te verstaan) om toch mijn maag van wat vulsel te voorzien zodat ik niet in de file van "mijne sus" zou gaan.

Het vervolg... je kunt het al raden: werkstations die uitvallen, internet verbindingen die ergens falen en andere dingen waarvan je dacht dat ze nooit zouden kunnen voordoen. Met andere woorden, een heuse "Murphy-dag".

Comments

Popular Posts